יובל

מס רכישה עזרה

שלום רב יש בבעלותי דירה אחת ולאחרונה רכשתי דירה נוספת. בהצהרה למיסוי מקרקעין לעניין מס רכישה, התחייבתי למכור את דירתי הראשונה תוך 24 חודשים ,כך שאהנה ממדרגות מס לפי דירה יחידה. שאלתי היא האם אני לא אקבל אישור לטאבו עד לאחר מכירת הדירה ולא אוכל להעברי אותה על שמי בטאבו? תודה רבה לעוזרים

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב שאלתך איננה ברורה. יש למכור את הדירה בתוך פרק הזמן שהתחייבת. המדובר במכירה ואין צורך להמתין לאישור המסים. ככל שהמכירה לא תבוצע תוך פרק הזמן יחולו חיובים נוספים, מעבר לעדכון השומה לדירה שניה.