אביבה

מס שבח

שלום לבעלי ולי דירות מלפני הנישואין אשר רשומות על שם כל אחד מאיתנו בנפרד. כעת ברצוננו לקנות דירה גדולה יותר ובשלב הראשון, למכור את הדירה שעל שם בעלי. האם לזכותינו פטור ממס שבח עבור כל דירה בנפרד? במידה ונמכור את שתי הדירות לצורך מכירת דירה שלישית האם אנו זכאים לפטור ממס שבח עבור שניהן? תודה רבה אביבה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב הנושא מורכב ומצריך תכנון מס מעמיק ולכן מוצע ומומלץ לפנות לעו"ד לסיוע וליווי של העסקה, לפני עריכתה. לאחר שאמרנו זאת ומבלי להכנס לפרטי המקרה הספציפי אשר פרטיו לא לפנינו, הרי שכל מכירה ע"י בני זוג, אלא אם הם חיים בנפרד, תיחשב כאילו נמכרה ע"י בן הזוג השני, שכן האישה ובן זוגה הינם בגדר "מוכר אחד".