shablul

שינו בעלות בטאבו לאחר גירושים

שלום לפני כ6 שנים התגרשתי,במסגרת הסכם הגירושים הוחלט כי הדירה שברשותינו תעבור לבעלותי (תמורת תשלום של החלק היחסי שהשקיע).החוזה חתום ע'י עורך דין וא"כ גם אושר ע'י שופטת. בזמנו לא המשכתי את תהליך ההעברה בטאבו כך שהיום- למרות ההסכם- בטאבו הגרוש רשום כבעל חצי מהנכס. כיצד ניתן לשנות זאת באופן רשמי? עד כמה שידוע לי הוא אינו מודע לכך שהוא רשום עדיין בטאבו תודה מראש!

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון העברת זכויות עפ"י פס"ד אגב גירושין אינה מכירה במקרקעין לצורכי חוק מיסוי מקרקעין ומכאן שאין צורך בהמצאת אישורי מס שבח ורכישה. מכאן שלצורך רישום הזכויות בלשכת רישום המקרקעין לא יהיה צורך בהמצאת אישורי מס אלה. כן תזדקקי לאישור עירייה, פסק הדין המקורי או העתק מאומתם כנדרש. מוצע לך לפנות במקביל ללשכת רישום המקרקעין הרלוונטית ולברר האם עמם האם יש טפסים מיוחדים נוספים שעליך להמציא לצורך רישום הזכויות.