שרי

האם אצטרך לשלם עמלת תיווך

לפני כשבוע פרסמתי ביד 2 את ביתי למכירה. ביום רביעי האחרון חתמתי חוזה בלעדיות עם מתווך של רימקס לתקופה של חצי שנה. יום אחרי שחתמתי חוזה התקשרו אלינו מהמודעה ביד 2 שפרסמתי לבוא לראות את הדירה מבלי שום קשר למתווך. האם במידה ותתקיים רכישה של הדירה אצטרך לשלם למתווך 2% והקונים גם ישלמו 2% למרות שלא הייתה פה כלל עבודה של המתווך שעדיין לא הספיק בכלל לעבוד על הנכס.

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. על מנת שניתן להשיב כראוי לשאלתך יש צורך לבחון את הסכם התיווך עליו הוחתמתם. כעקרון החוק קובע תנאי לזכאות לדמי תיווך ובין היתר כי המתווך יהיה הגורם היעיל להתקשרות. אומנם קיימת חזקה בחוק שקובעת כי במקרה של בלעדיות המתווך הוא הגורם היעיל אולם עליו להראות שביצע לפחות 2 פעולות שיווק כהגדרתן בתקנות על מנת שהחזקה תופעל. מציע לכם להעזר בעו"ד בהקדם, לפני שעניינכם יגרר למחוזות משפטיים.