קרן

תכנון לקוי של תמ"א 38

בבניין בו אנו גרים הושג רוב לבניית תמ"א. כולם מלבדנו חתמו- אנו דיירים חדשים. אולם לאחר בירור מעמיק מסתבר שהתמ"א פוגע בנו ובשלושה דיירים נוספים (מתוך 48- בניין רכבת של 3 בניינים גדולים מחוברים), כיון שהכניסה לבית מהמדרגות תהיה דרך המקום בו המטבח שלנו נמצא כעת- כלומר נצטרך להזיז את המטבח, וגם אז המבנה של המטבח יוקטן, יווצר שטח מת. בנוסף, המדרגות יחסמו לנו את האור ואת האוויר בחדר אחד(הן תהיינה מול החלון). בחדר השני- בו יש רק חלון אחד- החלון יסתם ויבנו בהמשכו ממ"ד, כך שהכניסה לממ"ד תהיה דרכו, ויפתחו חלון לכיוון המרפסת. השאלה היא, מה אנחנו יכולים לעשות בנידון?זה גורם לנו לנזק במבנה הדירה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. ככל שהמסודר בבניה נוספת החוק מחייב קבלת 100 הסכמות. בהיעדר הסכמה ניתן לפנות למפקח על הבתים המשותים אשר יכריע בסוגיה האם הסירוב לגיטימי או לא על פי תביעה של בעלי הדירות שבמועד הגשת התביעה היו בבעלותם שני שלישים מהדירות בבית המשותף ושני שלישים מהרכוש המשותף היו צמודים לדירותיהם, ובלבד שנתן לכל בעל דירה בבית המשותף הזדמנות לטעון את טענותיו

קרן

הם לא יוכלו לקבל אישור לבנייה בלי שישמעו אותנו קודם? מה זאת אומרת "המפקח על הבתים"? מי זה?