גל

מס שבח תקנות חדשות

אם מכרתי דירה ב2009 ואני מתכוון למכור דירה נוספת רק במהלך -2104 2013 האם הפטור של 4 שנים יהיה עדיין תקף , או שהתקנה החדשה של 8 שנים תקפה ותגרום לכך שאוכל למעשה למכור את הדירה השנייה בפטור רק ב2017

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון התיקון בחוק קובע כי החל מינואר 2013, יינתן פטור ממס שבח על מכירת דירת מגורים מזכה בידי מי שבבעלותו יותר מדירה אחת, כל שמונה שנים (במקום אחת כל ארבע שנים כיום). קיימים הרבה משתנים בעניין ולוודא האם קיימת זכאות במהלך התקופה יש לבחון את מהות העסקה הקודמת.כמו כן ייתכן ואפשר לנצל פטור אחר לצורך המכירה הנוספת.