רותי

תמ"א 38 וחנייה רשומה בטאבו

שלום בבעלותי דירה בבניין בן 6 דירות במרכז הארץ רק ברשותי יש חנייה רשומה בטאבו בשטח של 24 מ"ר -שטח של שתי חניות. שאר הדיירים חונים בין עמודי הבניין בשיטת "כל הקודם זזוכה" לאחרונה פנה יזם + עורך דים לדיירי הבניין בהצעה לפתוח בהליך של תמ"א 38 עם הצעה של תוספת ממ"ד ,מרפסת שמש ןחנייה בודדת ואף שרטט תוכניות על פיהן לכל דירה (כולל דירתי) תהייה חנייה אחת. למעשה הם מבקשים להפקיע ממני חלק מהחנייה שרשומה על שמי בטאבו שבגינה כמובן שילמתי במיטב כספי. כמובן ששאר הדיירים משודרגים בכך שהם מקבלים חנייה מסודרת ואילו אני נדרשת לוותר על חלק ממגרש החנייה שלי. האם הדיירים שמהווים רוב יכולים לכפות עלי את רצונם לוותר על חלק משחט החנייה הפרטי שלי וכ"כ איזה פיצוי אני אמורה לקבל בכך שלמעשה איני משודרגת כמו שאר הדיירים בחנייה שממילא יש לי בעלות עליה. תודה רותי

מאיר ברטלר עו"ד

רותי שלום רב. כעקרון ההחלטות שבעלי הדירות יכולים לקבל נוגעות לבניה ברכוש המשותף, תוספות קומות הרחבות וכיוצ"ב. ככל שההחלטה שמתקבלת גורמת לפגיעה במקרקעין שבבעלותך על הצמוד עליהם זכותיך להתנגד למהלך.

המבין

הם לא יכולים לכפות עליך להפסיד את חנייתך.