משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמקרקעיןתב"ע או מציאות בשטח

מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

תב"ע או מציאות בשטח

אלע
אלעד

קבלתי תכנית צבעונית של ישוב בה מסומנים מס' מגרשים ריקים, למכירה. מעיון בתצלומי אויר מדוייקים עלה בי החשד שהמגרשים המוצעים למכירה יושבים בחלקם על כביש, ועל חלקם כבר נבנו מבנים שע"פ התכנית פשוט חרגו לתחומם. מבירור עם מזכירות הישוב הסתבר שאכן תרשים התב"ע כלל לא מדוייק, ולמעשה ניסו להפיל אותי בפח. שאלתי היא מה מעמדה של תכנית התב"ע מול המציאות בשטח. האם אוכל לרכוש את הקרקע כדין ולבנות על הכביש עצמו שבעצם שוכן במגרש שלי? תודה רבה.

RE:
מאי
מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון תב"ע הינה תכנית המגדירה את יעוד הקרקע, חלוקת הקרקע למגרשים ואופן השימוש בהם. התב"ע מורכבת מתשריט ומתקנון. הוועדה המקומית לא תוציא היתרי בניה שלא על פי התב"ע שבתוקף.