לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
Federovsky

איחור במסירת דירה מקבלן - תיקון מספר 5

שלום, הקבלן שקניתי ממנו מאחר במסירת הדירה כבר יותר מחודשיים. לא מזמן גיליתי על תיקון 5 לחוק מכר דירות. התיקון תקף לעסקאות שנעשו מאפריל 2011 והעסקה שלי נחתמה באוגוסט 2011. חלק מהתיקון מתייחס לפיצוי שהקבלן צריך לפצות את הרוכשים. יש כאן הסבר קצר שמצאתי באינטרנט: http://www.geser-law.co.il/Default.asp?PageId=6274... השאלה שלי היא איך מממשים את הפיצוי? איך בדיוק קובעים את גובה הפיצוי? (התיקון מדבר על 150% ממחיר שכירות דירה דומה באותו איזור) האם נהוג פשוט לפנות לקבלן והוא נוהג לפצות? חייב עורך דין / תביעה משפטית? תודה מראש!

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. יש לפעול בהתאם להוראות הסכם המכר. ככל שההסכם שותק או ככל שיש סתירה בין הוראות ההסכם ובין הוראות החוק יגברו הוראות החוק שאין להתנות אליו אלא לטובת הקונה. במקרה של פיצוי המגיע לך וככל שמגיע לך מוצע לך לברר תחילה מה הסכום המגיע לך לדעתך, ככל שאינו נקוב בהסכם, ולפנות בדרישה לקבלן. ככל שהצדדים אינם מגיעים להבנות אז יש צורך לפנות לסיוע הערכאות המשפטיות. הערת אגב אין צורך לחזור כל מספר שעות על השאלה, מיותר לחלוטין.

Federovsky

מצטער על ההודעות הכפולות, זה לא במכוון, אולי בעיה באתר או ב browser שלי. תודה על התגובה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין