סי

מכירת דירה בסכום נמוך מערכה

שלום וחג שמח בבעלותי דירה שרכשתי לפני כ - 10 שנים וערכה כיום 800,000 ש"ח. השנה קיבלתי בירושה סכום די מכובד וברצוני לקנות דירה נוספת אשר תשמש לי ולבני משפחתי למגורים. מס הרכישה על דיר4ה שנייה הינו מאוד גבוהה . על כן, חשבתי למכור לאימי את דירתי בסכום של 100,000 ש"ח, לשלם את מס הרכישה שלה ואז לרכוש את הדירה למגורי. שאלתי היא האם זה אפשרי עפ"י חוק למכור דירה בסכום כה נמוך מערך הדירה? תודה וברכת שנה טובה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. רשות המסים אמורה לבחון את מחיר המכיר ואם לטעם המעריכים הוא אינו ראלי הרשות תקבע מחיר ראלי לעסקה בהתאם לשווי השוק של הדירה בין מוכר וקונה מרצון. הרשות מתערבת בעיקר כאשר מדובר ביחסים מיוחדים בין הצדדים לעסקה. לאחר שאמרנו זאת רצוי להוסיף כי כל עסקה שנועדה במטרה לחסוך ממס עלוללה להיחשב כעסקה מלאכותית לכל דבר ועניין.