שבי

תיווך

שלום ראיתי דירה עם מתווך לאחר שחתמתי לו-ולא רציתי את הבית כיון שמחירו מדי יקר, כעת הלכתי שוב לראות את הבית כיון שמתווך אחר הוצא דו"ח שמאי שהבית מחולק בטאבו ל2 דירות ולכן שווה את הכסף, כמו"כ הצליח להוריד את בעל הבית למחיר יותר זול ממה שהצליח הראשון, ורק בגלל 2 הדברים האלו אני רוצה את הדירה למי אני צריכה לשלם וכמה תודה מראש

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב וחתימה טובה. הנושא הועלה רבות בפסיקה ונקבע כי כל עוד המתווך הראשון לא היה מתווך בלעדי הרי מי שזכאי לדמי התיווך הוא המתווך אשר היה הגורם היעיל שהביא להתקשרות בין הצדדים.

יגאל

לדעתי (אני לא עו"ד): אם חתמת לשני המתווכים ואם לא היה לאף אחד מהם הסכם בלעדיות צריך לשלם לשני שכן הוא "הגורם היעיל בעסקה". עדיף לדבר עם שניהם ולראות עם יש למישהו בעיה עם זה. שיגיעו ביניהם להסכמה. אני לא הייתי משלם כפל דמי תיווך עד לבית משפט.