לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רז

מחויבותי לעו"ד הקבלן בעת מכירת דירתי

ברצוני לבדוק מספר דברים על מחויבותי לביצוע העסקה דרך עו"ד הקבלן לפני השלמת רישום הבית המשותף, ולאחר קבלת טופס 4. 1. האם אני מחויב למכור את דירתי דרך עו"ד הקבלת לפני השלמת הרישום? 2. האם ישנם עמלות מקסימאליות בחוק שעו"ד הקבלן יכול לחייב אותי? 3. האם עסקה דרך קבוצת רכישה שהושלמה, זהה מבחינת החוקים לדירת קבלן רגילה? תודה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. על מנת להשיב לשאלותיך הראשונות יש לבחון מהן ההתחייבויות שקיבלת על עצמך בעת חתימת ההסכם. ככל שהוסכם כי המכירות יהיו על ידי עוה"ד והוסכם לגבי הסכום יש לכבד את ההתחייבויות. באשר לשאלה השלישית, השאלה כללית למדי אולם ככל שהכוונה לאחריות כלפי רוכש דירה והחלת חוק המכר בעניין זה, הרי שהוראות חוק המכר מגדירות את המונח מוכר דירה ושם נקבע כי: ""מוכר" - מי שמוכר דירה שבנה או שהוא עתיד לבנות בעצמו או על ידי אדם אחר על קרקע שלו או של זולתו, על מנת למכרה, לרבות מי שמוכר דירה שקנה אותה, על מנת למכרה, מאדם שבנה או עתיד לבנות אותה כאמור, למעט מוכר דירה שלא בנה אותה בעצמו ולא קיבל מהקונה תמורה בעד מכירתה;"

רז

ברצוני לנסות ולפרט את השאלה השלישית, כוונתי בהבדל בין קבוצת רכישה ולעסקת קבלן לא באופן כללי אלא בעניין של המחויבות שלי למכור את הדירה (מקבוצת רכישה) רק דרך עו"ד הקבלן טרם הושלם הליך הרישוי. כלומר האם זה זהה בין השניים. בזמנו רכשתי דירה בקבוצת רכישה, קיבלנו טופס 4 וכעת אני מעוניין למכור אותה, מבדיקה שעשיתי עו"ד הקבוצה החתים אותנו על מסמך שאנו מחויבים למכור את הדירה דרכו, עם שכר טרחה של 1.5%+מע"מ עד השלמת הליך הרישום. לי זה נראה פגיעה בחופש הבחירה. האם אני צודק?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין