לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סתם אחד מבואס

שאלה בנוגע לשכר טירחת עורך דינה

שלום. שאלתי היא כזאת: אני ורעייתי רצינו להחליף דירה, ומצאנו דירה שמתאימה לנו באיזור טוב וגם היה לנו קונה לדירתנו. פניתי כמובן לעורך הדין, בעל הדירה שרציתי לקנות העביר טיוטת חוזה כמובן שהעורך דין שלי שינה כמה דברים, וכמעט הגענו להסכמה הדדית אנחנו והמוכרים בעיניין החוזה. התהליך הנ"ל התנהל בסביבות שבוע וחצי. אנחנו והקונה של דירתי הגענו גם להסכם סופי תוך יומיים בלבד, ואז ביום חתימת החוזה, הקונה של דירתי ניסה להוריד לי במחיר ואני כמובן לא הסכמתי ואז התפוצצה העיסקה. מכוון שלא מכרתי את הדירה שלי, איני יכול לקנות את הדירה שרצינו. הודעתי למוכרת שאיני קונה, היא קיבלה זאת ברוח טובה ואיחלה לנו בהצלחה בהמשך. ואז העורך דין שלי קרא לי, ופה הפיל עליי פצצה. הוא אומר לי שהוא רוצה שכר טירחה של 2000 שח (כאשר שתי העיסקאות היו אמורות להניב לו שכר טירחה של 8000) ואז אמרתי לו שבאמת אין לי בעיה לשלם לו אבל לא סכום מטורף כזה.. האמת שאני הצעתי לו סכום נורמאלי יותר של 1000 ש"ח. אבל הוא לא נתן לי תשובה לכך. אם הוא מסכים או לא. האם חובתי לשלם לו את הסכום שהוא דורש? האם חובתי בכלל לשלם לו אם לא נחתם חוזה? אני חייב לציין שאין בנינו כל הסכם חתום בעיניין שכר טירחה.. תודה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. ככל שאין ביניכם הסכם יש לשלם לעוה"ד שעמל וטיפל עבורך בשתי עסקאות, אף אם לא התגבשו לכדי הסכם, שכר טרחה ראוי עבור השקעתו והטיפול בפועל. סכום שכ"ט צריך להיות מוסכם ומקובל. אני מציע לצדדים לנסות ולהגיע להבנות ביניכם על מנת למנוע הדרדרות המצב ועתירות מיותרות להליכים משפטיים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין