יונתן מול

תביעת נזיקין על שינויי תב"ע ובניית גובה בסמוך לבית צמוד קרקע

שלום רב.אני מנסה לברר מהם הזכויות המשפטיות של בעל נכס צמוד קרקע אשר בחלקה הסמוכה אליו אישרה העירייה בנייה של מרכז מסחרי עם תוספת בנייה של שלוש קומות.חשוב לציין כי ייעוד הקרקע היה ידוע אך תוספות הבנייה החריגות שאישרה הוועדה המקומית בעירייה יהפכו את המרכז המיסחרי למפגע של רעש ופרטיות עבור הבית.מה מדיניות בתי המשפט במקרים כאלו?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון לפני אישור חריגות יש פרסומים ובאפשרות המתנגדים להגיש התנגדות ואף להגיע עם הנושא עד לבית המשפט לעניינים מנהלתיים. ככל שההקלות והשינויים קיבלו כבר אישור ועברו את כל ההליכים כדין קיימת בעיה להתנגד בדיעבד אלא אם היה ליקוי בהליך.