לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רון

מס רכישה דירה שניה

שלום, ברשותי דירת מגורים ודירה נוספת להשכרה. על הדירה הנוספת שלמתי כמובן מס רכישה כדירה רגילה-לא דירת יחיד. 2 שאלות: א. האם כשאני מוכר כרגע את דירת המגורים שלי וקונה אחרת בשווי זהה, גם עליה אני צריך לשלם מס רכישה כדירה שניה? כלומר מעכשיו, כל החלפה של אחת משתי הדירות שברשותי (לא הוספת דירה) תמוסה לפי דירה רגילה??? ב. באתר המיסים מוגדרת דירת יחיד "דירת מגורים יחידה: הדירה הנרכשת הנה דירת המגורים היחידה של הרוכש גם אם בבעלותו דירה נוספת שחלק הבעלות בה קטן מ-25%". אני מתכוון לחלק ללא תמורה את הדירה השניה שלי, ביני ו 3 ילדי, כך שלכל אחד יהיה בדיוק 25%. האם זה עומד בהגדרה שלעיל "...קטן מ 25%", או שאצטרך להשאיר אצלי 24.5% (ואז לאחד מבני יהיה בהכרח יותר מ 25% על כל ההשלכות על דירת יחיד, פטור מס שבח וכד' תודה, רון

מאיר ברטלר עו"ד

ראה תשובה למטה.

רון

תודה על התשובה. כמובן שלפני ששאלתי עיינתי גם במדריך שהצעת; לצערי אין שם התייחסות, לפחות לשאלה השניה שהיא יותר אקוטית מבחינתי: האם בעלות על 25% (בדיוק) בדירה נוספת, עונה על הדרישה "קטן מ 25%" בהגדרה של רשות המיסים לדירה יחידה: "דירת מגורים יחידה: הדירה הנרכשת הנה דירת המגורים היחידה של הרוכש גם אם בבעלותו דירה נוספת שחלק הבעלות בה קטן מ-25%" תודה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין