עמית מ

הקמת חברה לניהול נכסים

צהריים טובים, אני מעוניין לפתוח חברה לניהול נכסים. במסגרת השירותים שתציע החברה ללקוחותיה, יהיה שירות של פרסום הנכס בלוחות השכרה באינטרנט. האם לצורך זה עלי להוציא רישיון תיווך? בברכה, עמית

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. החוק קובע כי לא יעסוק אדם בתיווך במקרקעין(הפגשה בתמורה בין שני צדדים או יותר, לשם התקשרותם בעיסקה בזכות במקרקעי)אלא אם כן הוא בעל רשיון בתוקף ובהתאם להוראות החוק. לאחר שאמרנו זאת, האמור בחוק לא יחול על מי שמפרסם בטלויזיה, ברדיו, בעיתון או בכל דרך אחרת מידע ופרטים על מעונינים בביצוע עסקאות בזכויות במקרקעין, ובלבד שאינו מציג עצמו כמתווך במקרקעין.