אסף לוי

קנייה מהמנהל של טשח שאבי פלש אליו

יש לי מבנה תעשייתי שזכויותיו רשומות על שמי. במשך 30 שנה אבי המנוח שנפטר לא מזמן פלש לשטח של 250 מ"ר הצמודים למבנה הרשום על שמי כחוק. כעת אני מעוניין להסדיר את זכויותיי ולרכוש את השטח שאבי פלש אליו ממנהל מקרקעי ישראל. העירייה לא מתנגדת ואף אמרה שבמידה והמנהל ימכור לי את השטח היא לא תתנגד לכך.מה הסיכוי שהמנהל ייעתר למכור לי את המגרש האמור. מה הפרוצדורה לכך? והאם אני לוקח סיכון שהמנהל "יתעורר" ויבקש לפנותי מהשטח?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. ככל שאתה מחזיק בקרקע שלא ברשות הרי שבכל עת המינהל רשאי לגרום לפינוי מהשטח. באשר לרכישת הזכויות הכל יהיה בכפוף להנחיות המינהל ולשם כך יש לברר נושא זה במינהל.