לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סי

היטל השבחה

שלום, באוגוסט האחרון הגשתי לרשות הערונית בקשה לדעת אם יש היטל השבחה על הנכס שלי בעת מכירה. מהערייה לא קיבלתי תשובה למרות שהעברתי להם את כל המסמכים שהם דרשו. בנתיים כבר מכרתי את הדירה בנובמבר ושוב הגשנו בקשה להיטל השבחה, כנראה גם אין היטל, כל שבוע אנו נמצאים בעירייה לבדוק מה קורה וברור שאין תשובה! שאלתי היא האם עפ"י החוק יש לרשות זמן מוגבל להגשת השומה? ואם כן כמה זמן מותר להם למשוך אותי? בתודה סיגל

יובל

שלום סיגל, כעיקרון עם דרשת שומת היטל השבחה - יש לעירייה 90 יום להכין אותה. במקרה שלך, אם אני מבין נכון, רק שאלתם האם יש השבחה לא ביקשתם שומה בפועל ולכן על הרשות להשיב תוך זמן סביר - יש שיאמרו תוך 45 יום . שימי לב במידה ואתם דורשים שומת היטל השבחה - ותקבלו אחת אזי יתחילו לרוץ כל המועדים להגשת ערר או פנייה לשמאי מכריע ככל שתהייה השבחה. דרך אגב - במידה ומכרתם את הדירה ברגע שתבקשו אישור היעדר חובות לטאבו העירייה כבר תדאג לעשות בדיקה ביחס להיטל השבחה. מקווה שעזרתי יובל yuvalgri@gmail.com

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. לכאורה הוועדה המקומית אמורה להוציא שומת תשלום בתוך 90 ימים מדרישה. לאחר שאמרנו זאת כל ועדה נוהגת לקבוע לעצמה מועדים להמצאת האישורים על הפטור או החיוב אשר על פי רוב קצרים בהרבה מהמועד הנ"ל. רצוי לברר בועדה את המועד להמצאת האישור.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין