רנית

מנהל מקרקעי ישראל

אנחנו שוקלים להגיש הצעה לקניית מגרש במכרז של מנהל מקרקעי ישראל. יש כמה דברים שאנחנו לא מבינים. נשמח מאוד לעזרתכם: 1. לגבי מס רכישה: האם הוא חל על מחיר המגרש לפני מע"מ או אחרי? 2. מה גובה המס? 3. האם גובה המס משתנה במידה ולקונה יש כבר דירה בבעלותו? 4. האם לאחר זכיה במגרש במידה ומתבצע הליך של העברת זכויות מהורה לבנו/בתו האם נדרש שוב לשלם מס רכישה? תודה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. הפורום הנ"ל אינו עוסק במיסוי מקרקעין אולם ולאחר שאמרנו זאת אתם מוזמנים לעיין במדריך לרוכש שפורסם באתר רשות המסים באינטרנט ואני מניח שתוכלו למצוא את תשובתכם שם.