דנה

שכירות בתמ"א

שלום, אני שוכרת דירה אשר כבר 8 חודשים נמצאת בתהליך בנייה של תמ"א. ידענו שאנחנו שתהיה אופציה כזאת לתמ"א. מעבר לסבל של ירקת בבית, בנייה וקידוחים, אי פתיחת חלונות לאיוורור והרבה רעש. בימים האחרונים הודיע לנו מנהל העבודה שגם קולטי שמש לא יהיו למשך חודשיים והשיא הוא שמבקשים להגיע ולשבור קירות בתוך הבית לצורך פתיחת המרפסת.צריך להיות עם הפועלים כשהם יהיו בדירה ובמשך שלושה ימים. האם אני יכולה לסרב? לבקש מבעל הדירה שיהיה איתם? האם במקרה כזה אני עדיין מחויבת לחוזה? מחכה לתשובה תודה דנה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון החוק קובע כי המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שברשותו המשמש את המושכר, כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות (להלן - פגם), בין שהפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר ובין שהתהווה לאחר מכן. היו אי-התאמת המושכר או הפגם נובעים מעובדות שהמשכיר ידע או שהיה עליו לדעת עליהן בעת כריתת החוזה ולא גילה אותן לשוכר, מהווה הדבר הפרה של ההסכם.