דני

רכישת בית שיש לו הסכם מקרקעין משותף

שלום, אנו עומדים בפני רכישת בית דו משפחתי באזור השרון, במהלך החלפת האינפורמציה הנדרשת בין עורכי הדין התברר לנו שלנכס אשר אנו מעוניינים לרכוש יש הסכם מקרקעין משותף מדובר בשטח שנקנה לפני כ-10 שנים ועליו נבנו 4 בתים פרטיים (2 דו משפחתיים) שבינהם עוברת חצר משותפת מעבר לרכבים (שביל הולנדי) שאלתי, האם יש חשש לרכוש נכס שכזה ואם כן מה צריך לקחת בחשבון? האם משמעות הדבר היא שערכו של הנכס נמוך מנכס מקביל שאינו בעל הסכם מקרקעין משותף? תודה.

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. הסכם שיתוף הינו הסכם הבא להסדיר את השימוש והניצול של המקרקעין. הסכם כאמור נרשם בעיקרון כאשר לא לא ניתן לרשום בית משותף. לא למותר לציין כי הסכם שיתוף, גם אם קיימת מגבלה בגוף ההסכם, ניתן בתנאים הקבועים בחוק לתבוע את פירוקו. באשר לשאלת השווי הנושא הוא שמאי ויש לפנות לשמאי בעניין זה.

איתן

שלום, האם פרטי בעלי הנכס המופיעים בהסכם השיתוף צריכים להתעדכן בכל פעם שאחד הצדדים מוכר את חלקו? במילים אחרות- האם צריך לחדש את הסכם השיתוף בכל פעם שאחד הצדדים מוכר את חלקו בנכס? תודה!