לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ישראל

מועד תשלום פיצויים בגין איחור במסירה

שלום רב. במהלך 07/2011 חתמתי על חוזה עם קבלן לקניית דירה חדשה בבניין משותף בראש העין. נכון להיום הקבלן מאחר בכ 4 חודשים במסירת הדירה. שתי שאלות בעניין זה: פניתי לקבלן בדרישה לקבל פיצויים. לטענת הקבלן רק במועד מסירת הדירה הם יתקזזו איתי בסכום הפיצויים. לפי מה שקראתי בחוק המכר הקבלן מחויב לפצות מידית ברגע שעברו 60 יום מהמועד החוזי. שנית, לגבי הסכום - בהתאם לתיקון מס' 5 לחוק המכר, הקבלן מחויב לשלם סכום פיצויים בשווי שכר דירה זהה בגודלה ובמיקומה שהוא מוכפל ב 1.5. אני טוען ששכר דירה זהה בגודלה ובמיקומה עומד על 5000 ש"ח (לפי יד 2) , מכאן שהקבלן נדרש לשלם 7,500 ש"ח. הקבלן אומר שהוא מתכוון לשלם כ 750$ שזה 3000 ש"ח בקירוב לכל היותר. מה אתה ממליץ לעשות ומה ההוכחה שאני נדרש לספק בגין גובה שכר דירה לו אני זכאי ?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. יש לבחון מה הנסיבות של העיכוב והאם קיים בהסכם סעיף המשחרר את הקבלן מתשלום הפיצוי ככל שהאיחור נגרם שלא באשמתו שאם לא כן ובהנחה שהינך זכאי לפיצוי הרי שבהתאם להוראות החוק על הקבלן לשלם את הפיצוי כבר החל מתום- 60 הימים הראשונים של האיחור. במקרה של מחלוקת לגבי הסכום יש לבחון את הוראות ההסכם והנחיות ההסכם למקרים של יישוב מחלוקת בין הצדדים

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין