עופר וינברגר

העברת זכויות בנכס

שלום רב , אנו זוג פלוס 3 ילדים ! חמי רכש לאחרונה 2 נכסים ורשם דירה על הבן האמצעי ודירה על הבן הבכור ! מאחר ואונו צופים שהרישום על שמם עשוי לייצר בעיות עתידיות ביחסי בני המשפחה , אנו שוקלים להעביר את זכויות והבעלות על הנכסים לידי שמו של חמי או אשתי גם במחיר של תשלום מס רכישה ! שאלתי : האם לאחר שינוי הבעלות , יהיו בניי זכאים לכשירכשו דירה , לקבלת משכנתא עם תנאים של דירה ראשונה ,? בברכה עופר

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. לא ניתן לדעת היום מה יהיו התנאים בעתיד לקבלת ההטבה במשכנתה. לאחר שאמרנו זאת, ככל שלא יהיו ברשות ילדיך נכסים, הרי שהדירה שמי מהם ירכוש בעתיד תהיה דירתו היחידה.