לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמיר

שיפוץ נרחב בבניין

בבניין שבו רכשתי דירה יש 6 דירות סה"כ. לאחר הרכישה הבנתי שמתכונן שיפוץ גדול של חוץ הבניין ,פנים הבניין כולל ריצופים ,טיח ,אינטרקום חדש, שיפוץ מעלית ,גינה חדשה ועוד. זה בעלות של כ-400 אלף ש"ח ששליש ממנו זה לשיפוץ מעלית והחלפת חלקים בה ובעצם היוזמים של השיפוץ זה דיירים בקומה אחרונה שמשתמשים במעלית הכי הרבה. הבנתי שבעצם חיכו לי ....כי האדם שמכר לי את הדירה התנגד לשיפוץ. אינני יודע מה דעת דיירים אחרים ,אבל האם דרוש רוב מוחלט לאשר את זה או שאני כיחיד יכול להפיל בעצם הכל ? והאם זה משנה מה סיבת ההתנגדות ? יכולים להכריח אותי לשלם סכום של כ-66 אלף ש"ח ? אגב מדובר בבניין בן 20 שנה במצב ממש לא גרוע. אני אישית לא מעוניין בשיפוץ מחוסר תקציב וגם זה לא הכרחי כרגע ונראה לי שגם מיותר לעשות שיפוץ כללי שבו לא מוסיפים מרפסות שמש על הדרך.

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. יש לבחון תחילה את התקנון המוסכם, ככל שקיים ואת הוראותיו. לאחר שאמרנו זאת וכעקרון ככל שהמדובר בהחזקה תקינה הרי שניתן יהיה לחייב את בעלי הדירות ליטול חלק בעלויות גם ללא הסכמתם אולם אם אין המדובר בהחזקה תקינה (כמו התקנת מעלית) תנאי להשתתפות בעלי הדירות בעלויות אלו הוא אישורם לביצוע העבודות. יובהר כי הפסיקה כבר הכירה בהחלפת גדר, התקנת ארון לשעון מים, התקנת תיבות דואר וכיוצ"ב כתחזוקה שוטפת.

תמיר

בתקנון המוסכם אין איזכור לעניין השיפוצים אלא רק רשום מה הרכוש המשותף ומה ההצמדות של כל דירה . האם צריך רוב של 51% ומעלה ? בעיקרון זה שיפוץ שרובו החזקה ושיפור טיח ותשתיות ועל הדרך החלפת ארונות חשמל ואינטרקום וריצוף. יש מעלית וגם אותה רוצים לשפץ וכמעט להחליף לגמרי בעצם. אני נגד בגלל חוסר תקציב לזה כרגע. אגב, יש 4 דירות בנות 105 מ"ר ועוד 2 דירות בנות 130 מ"ר. האם נטל החלוקה הוא לפי גודל דירה ? בתקנון אין אזכור לחלוקת הנטל .

זמי

בדוק כיצד התקבלה ההחלטה, האם היתה אסיפת דיירים? דרוש לראות פרוטוקול ובדוק אם חוקיותו מה אומר הוועד? דרוש אסיפה חוקית של הדיירים. בדוק מה צריך לעשות לפי חוק המקרקעין הנוגע לתקנון בתים משותפים. האם סגרו עם קבלן? דרוש לראות הסכם אם המוכר הסתיר ממך עובדת ההחלטה - יש כאן בעיה משפטית לגי אמיתות פרטים בחוזה המכירה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין