משה

פטור מס רכישה לנכה

אני אב לילד נכה . העברתי לו במתנה דירה ואמרו לי במיסוי שהוא לא מקבל פטור בגלל שהוא עובד על אף שהוא נכה. יש לו נכות רפואית של 87% אך הוא אכן עובד. האם מגיע פטור במקרה הזה?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. הגדרת נכה לצורך מס רכישה משתנה בהתאם למקור הנכות. הינך מוזמן לפנות ולעיין בפרק ההגדרות בתקנות מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה) (מס רכישה), התשל"ה-1974 ולבחון האם בנך עומד בקריטריונים המקנים הנחה במס. ניתן למצוא את התקנות באתר האינטרנט.