מיקי

רכישת דירה שטרם נרשמה בטאבו

שלום, אני מעוניין לרכוש דירה יד 2, שהחברה המשכנת טרם רשמה אותה בטאבו. היכן ארשום הערת אזהרה? מה עלי לבדוק בטרם הרכישה והיכן? תודה. מיקי

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. ראשית אחזור ואציין כי רכישת דירה הינה עסקה מהגדלות שעושה אדם במהלך חייו ועל כן תמיד מומלץ להעזר בעו"ד שיסיע לרוכש בהליך הרכישה ובדיקת הזכויות. לאחר שאמרנו זאת וכעקרון בלבד ככל שרישום הזכויות מתנהל בחברה משכנת החברה המשכנת מנהלת את הספרים לכל דבר ועניין ורישום הזכויות בפנקסי החברה מהווה מעין תחליף לרישום הערת אזהרה. אשר על כן ובמסגרת הבדיקות הראשוניות שיש לבצע זה עיון באישור זכויות מעודכן של החברה המשכנת אשר יעיד על המצב הרישומי של הדירה. יש לבחון גם את מצב הזכויות במינהל.