דותן

רישום 1/4 דירה בטאבו - ישפיע על לקיחת משכנתא עתידית?

היי, אני דותן ולאחרונה ירשתי רבע מדירה. על מנת למכור אותה אני צריך לבצע רישום בטאבו 1. האם זה ישפיע על המשכנתא העתידית שאקח? 2. במידה וכן האם ניתן לרשום מישהו אחר בטאבו?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. לעניין השפעה על משכנתא לזכאים של משרד השיכון מוצע לך לפנות לאתר משרד השיכון ולבחון באתר את הקריטריונים להענקת המשכנתא. באשר לרישום כאשר המדובר בהורשה וניתן צו קיום הצוואה או צו ירושה מבלי שהיורש הסתלק מחלקו לטובת אחר הרי שלא ניתן לרשום את החלקים אלא על היורש. לא למותר לציין שהיורש רשאי לעשות בחלקו בהתאם לרצונו.