יואב

אופציה בהסכם שכירות

אני משכיר דירה שלי. הדייר עומד נכון לעכשיו בתשלומים. נודע לי כי הדייר הוא אדם מפוקפק, חייב כסף לנושים רבים, יש תביעות נגדו וכו'. אני חושש לאפשר לו לממש את האופציה ומעדיף לסיים את ההסכם בתום התקופה הנגרמת בעוד חודש. האם יש לי עילה לסרב לממש את האופציה שיש לו בהסכם השכירות?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. האופציה היא בדר"כ זכות ברירה שבידי השוכר ולא בידי המשכיר, קרי הזכות לממשה או לא היא של השוכר. לאחר שאמרנו זאת לעתים בהסכמי שכירות ישנן התניות למימוש ואז לא מספיק שהשוכר מודיע על כוונתו למימוש האופציה אלא עליו למלא אחר התנאים המוקדמים המקנים לו את זכות המימוש ובמידה והוא לא עמד בהם אין הוא זכאי למימוש האופציה.