לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לימור

מסמכים אורגינליים - מסוי מקרקעין

עיסקה העברה ללא תמורה דווחה למיסוי מקרקעין שכן ברשותי אישור לרישום בפהקסי מקרקעין ואישור לרישום בפנקסי המקרקעין - מס רכישה (רשום שאין חובות במס מכירה). לצערי התהליך תקוע מס' שנים (זלזול של העו"ד)וטרם הסתיים ולא הועבר על שמי, עו"ד אחר שפניתי אליו ביקש ממני תצהיר אורגינלי של מקבל המתנה ונותן המתנה. יש לי רק צילום. פניותיי לעו"ד הקודם לא נענו. האם אפשרי שלא להמציא לטאבו התצהירים האורגינליים- שכן הם כבר מצויים כבר שם?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. לצורך העברת ורישום הזכויות בטאבו אין צורך בתצהירי המתנה. בכל מקרה התצהירים אמורים להיות מצויים במשרדי מיסוי מקרקעין. באפשרותך לפנות למשרדי מיסוי מקרקעין אשר טיפלו בנושא או ליפות את ב"כ המשפטי לעשות כן בשמך ולקבל מהם העתק מהמסמכים שהוגשו. בהצלחה.

ירון

עולה ממה שכתבת שהמסמכים המקוריים מצויים אולי במשרדי מיסוי מקרקעין ולא בטאבו, שאלו שני גופים שונים לגמרי. במידה ואני טועה והמסמכים המקוריים אכן הועברו כבר לטאבו, ניתן לצרף לבקשה חדשה "העתק נאמן למקור" ולציין את מספר שטר העסקה שבו קיימים העתקים המקוריים. במידה ואני צודק בכך שהעתקים והעתקים המקוריים נמסרו בטעות למשרדי מיסוי מקרקעין ניתן לפנות לפקיד השומה שאליו בזמנו הוגש התיק ולבקש ממנו את המקוריים בתמורה להעתקים צילומיים. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין