שי

עמלת תיווך

שלום, לפני כעשרה חודשים ראיתי דירה שהיתה בבלעדיות וחתמתי על טופס התקשרות סטנדרטי עם המתווך. לא התקדמנו לרכישת הדירה עקב הבנתי שאין למוכר רצון להתפשר על המחיר. 3 חודשים לאחר שראיתי את הדירה עם המתווך הסתיימה תקופת הבלעדיות והוצב שלט פרטי ע"י המוכר. עברה מעל חצי שנה מאז ראיתי את הדירה ושלושה חודשים מאז שאין בלעדיות ופניתי למוכר באמצעות השלט על הדירה (ללא המתווך). ראיתי מאז את הדירה כמה פעמים ונכנסנו למו"מ אינטנסיבי וכעת אני על סף רכישת הדירה במחיר של פחות 10% מהמחיר שראיתי לראשונה עם המתווך. המתווך שמע שיש ביננו מו"מ ופנה אלי בטענה שאני מחויב לשלם לו דמי תיווך חרף העובדה שהוא לא קשור לעיסקה כרגע, הוא לא היה שותף במו"מ ולא סייע בהורדת המחיר. לטענתו, עצם העובדה שהוא הראשון שהראה לי את הבית מזכה אותו בחזקה של היותו גורם יעיל בעסקה. האם טענתו נכונה?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. הנושא מורכב ומצריך בחינה מעמיקה ועל כן מוצע לך לפנות לסיוע משפטי עם כל הפרטים והמידע שבידך. לאחר שאמרנו זאת וכעקרון בלבד, תנאי בסיס הוא שתנאי לקבלת דמי התיווך הינו שהמתווך היה הגורם היעיל שגרם להתקשרות. ככל שתוכל להראות שהמתווך לא היה הגורם היעיל ייתכן ותצלח בדחיית דרישת התשלום על ידו כעת.