משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמקרקעיןרכוש משותף ותשלומי איזון

מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

רכוש משותף ותשלומי איזון

יאי
יאיר

אנו מתגוררים בבניין מדורג. יש מהשכנים שפרצו אל החלל שמאחורי הדירה (כנראה הרחיבו עוד באמצעות חפירה) וסיפחו את המרחב לדירתם. בקומה חמישית (שהיא גם קומת קרקע מהכביש העליון) סיפחו את החלל (לאחר תוספת חפירה) שתחת לדירה. האם החללים והשטחים הללו שהורחבו וסופחו לדירות זה בגדר "רכוש משותף" ? האם היה עליהם לקבל את הסכמת השכנים ? (מבלי להתייחס לנושא על היתר מהעיריה שככל הנראה אין (לפחות לא על הכל) ? והאם בניה כזו נחשבת להרחבה מבחינת תשלומי איזון המחייבים את המרחיב או לחילופין מונעים ממנו אפשרות לבקש תשלומי איזון במידה ובעל הקומה העליונה ירצה לבנות על הגג. תודה שבוע טוב

RE:
מאי
מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. הגדרת רכוש משותף בחוק המקרקעין כוללת גם את הקרקע. כעקרון כל שותף יכול לעשות שימוש סביר ברכוש המשותף כל עוד הוא אינו מונע את השימוש מיתר הבעלים וכמובן בהנחה שהכל נעשה על פי כל דין. לאחר שאמרנו זאת רשאים מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט בדבר הוצאה של חלקים מסויימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית, לשם בניה שמטרתה הרחבת אותה דירה, וכן להחליט בדבר חלוקת זכויות הבניה הנדרשות לצורך זה. ככל שבעל אותה יחידה שהורחבה ניצל יותר זכויות מהמגיע לו יהיה עליו לשלם תשלומי איזון ליתר הדיירים.