רווית

נסח טאבו ומשכנתא

שלום רב, רכשתי דירה ולקחתי משכנתא בסך של 700,000 ש"ח. הדירה נרשמו בטאבו וכך גם המשכנתא. שאלתי היא האם התשלומים החודשיים שאני משלם מתעדכנים גם בנסח טאבו מדי פעם או שהמשכנתא נשארת כל הזמן בנסח על 700,000 ש"ח ורק עם פרעון המשכנתא היא נמחקת? תודה רבה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון המשכנתא אינה מתעדכנת אלא אם אתם בוחרים לעשות כן מעת לעת ובתאום עם הבנק. בתום התקופה שוב בתאום עם הבנק ניתן יהיה להסיר לחלוטין את הרישום. לאחר שאמרנו זאת ניתן לקבל מעת לעת אישור יתרות מהבנק המראה לכם ו/או למי שתבקשו להראות את מצב ההלוואה נכון לאותו מועד.