מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני
עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.
מכירת דירה / הפרת החוזה
לפני חודשיים מכרנו דירה בגבעתיים דירה שהינה בעלות ללא תת חלקה .יש רק גוש וחלקה. לפני שהעו"ד והקונה חתמו על החוזה העו"ד של את העו"ד שלי מה מצבה הרישומי של הבית ונאמר לו בכתב שהבית הינו בעלות ואין בית משותף. למרות זאת נחתם החוזה והעו"ד והקונה חתמו על הנסח ועל החוזה . במעמד החוזה ניתן לנו צק עס 400 אלף לסילוק המשכנתא מה שכן עשינו בזמן מהר מאוד. רצוי לציין שאנחנו בתור המוכרים ואלו שקנינו מהם את הבית קיבלנו משכנתא באותו בנק באותו מצב רישום של הבית.העסקה לא היתה מותנית בקבלת משכנתא מצד הקונה וכנראה לא אושר לה משכנתא לאור המצב הרישומי של הבית.(כך טוענת). הצענו לעו"ד שלה לבטל את הערת האזהרה שיש על הבית ולהחליפה בהערת אזהרה מורחבת שתספק את הבנק. כנראה הקונה קיבלה רגלים קרות ומעוניינת לפוצץ את העסקה. אני רוצה לציין שעברנו את כל החריגות זמן שהיו לטובתה והיא היתה אמורה להשלים ממזמן את העסקה. שאלתי היא כזאת יש תנאי להפרת חוזה והוא קנס של 100 אלף שח , הפחד שלי הוא שאני אצטרך להחזיר לה את ה 400 אלף שנתנה לי לסילוק המשכנתא (שכרגע אין מאיפה להחזיר מפני שהועבר הכסף לסילוק)האם יש משהו שמגן עלי בתור המוכרת.. הרי אי אפשר לחתום על חוזה ושיהיה פרוץ ואם החליטה שלא מעוניינת בדירה תוכל לקום וללכת.