לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אייל

בעיית ריצוף

לפני כ7 שנים רכשתי דירה מזוג נחמד. לימים התגלו פגמים בריצוף(אריחים מתנתקים ונשברים) ויש לי עדויות שעבודת הריצוף בביית לקתה בחסר. הבעיה מחמירה משנה לשנה. בחוזה הקניה לא דווחה ולא אוזכרה מצד המוכרים בעיית הריצוף ויש לי עדויות שהזוג המוכר ידע מזה . האם יש עילה לתביעה?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. על מנת להשיב לשאלה חסרים פרטים ועובדות רבות כגון כמה זמן התגוררו המוכרים בדירה בטרם המכירה ועוד וזאת על מנת להבין האם חוק המכר דירות חל במקרה זה. כעקרון בלבד גם אם חוק המכר דירות אינו חל הרי שעל ההתקשרות חל חוק החוזים וכן יתר החוקים הרלוונטים. חוק החוזים מחייב לנהל את המו"מ בתום לב ולקיימו כנ"ל בתום לב. הפרה של ההסכם ו/או ניהול מו"מ שלא בתום לב עשויים לזכות את הנפגע בפיצויים. לאחר שאמרנו כל זאת וגם אם היתה הפרה כלשהי של הוראות ההסכם יש לתת את הדעת לתקופה הארוכה שחלפה והשלכותיה על נושא ההתיישנות של הטענות כלפי המוכר.

אייל

ראשית ,תודה על התשובה. הביית עבר שיפוץ גדול כשהיה בחזקת הדיירים הקודמים. ידוע לי מעדויות השכנים שהקבלנים עשו עבודה לקויה(מיעטו בחמר,לקחו חומר מהשכן ללא רשותו ועוד כהנה וכהנה) ישנם טלאים מתחת למיטות,עוד מימיהם, שמעידים שהבעיה היתה עוד בתקופתם אני פשוט חושש שבמקרה ואצטרך למכור הדירה אאלץ להוריד במחיר בגלל פגם שלא קרה בגללי מה עושים?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין