דני

דמי תווך

השכרת דירה - פרסמתי בלוחות האינטרנט , אח'כ פניתי למתווך וחתימתי איתו על בלעדיות . לקוח פנה אלי ישרות וערכתי עימו חוזה . המתווך לא היה הגורם היעיל בעסקה , למרות זאת הוא מבקש דמי תווך

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון החוק קובע חזקה לפיה "מתווך במקרקעין שביצע בתקופת הבלעדיות את פעולות השיווק שנקבעו בסעיף 9(ד) לחוק, חזקה שהיה הגורם היעיל לגבי עסקה שנכרתה בתקופת הבלעדיות." יצוין כי במהלך תקופת הבלעדיות על המתווך מוטלת חובה לבצע פעולות שיווק.