שני שגיא

ביטול דמי תיווך

פרסמתי את הדירה שלי דרך מתווך ואני הבאתי לו קונה שהחלטנו על מחיר וסיכמנו שהיא קונה , הכל בעל פה, לא חתמנו שום דבר. האם אני יכולה לבטל את ההחלטה מול המתווך ללא דמי תיווך ? אני הבאתי את הקונה לא הוא ולא חתמנו שום הסכם ,זיכרון דברים או כל מסמך אחר ? בחוזה מול המתווך יש סעיף שאומר: הלקוח מתחייב בזאת שאם יחזור מהתחיבותיו להסכם זה מכל סיבה שהיא -עליו לפצות את המתווך עבור טרחתו בסך 1% מעמ מערך הנכס סעיף נוסף: במידה ויתבטל זיכרון דברים,חוזה או כל מסמך מחייב בזמן המכירה ע,י אחד מהצדדים הלקוח יהיה חייב בתשלום למתווך במידה ויתקבל פיצוי מהלקוח שוב אני מדגישה הבאתי קונה ביזמתי ולא חתמנו כלום רק דיברנו בעל פה , האם זה מחייב אותי מול המתווך? אשמח לתשובה מהירה \

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. יש לראות את ההסכם בשלמותו על מנת להשיב אולם וכעקרון בלבד ככל שלא נחתם דבר עם הקונה הרי שאין ממה לחזור. כמו כן כבר נקבע שעל המתווך להיות הגורם היעיל בהתקשרות וככל שזה לא המצב בספק אם ובכלל מגיע לו תשלום כלשהו.