עמיחי

השכן מוכר נכס משותף

דייר בבנין המשותף שלנו מוכר דירה, הוא כולל בשטח הדירה גם את שטח הגג שהוא רכוש משותף . הוא קיבל אישור בעבר הרחוק מהדיירים להשתמש בגג (הוא אף בנה עליו), בכל מקרה הגג אינו רשום בטאבו כחלק מהדירה שלו. האם הוא יכול למכור את הגג ללא אישור מהדיירים ? האם ניתן לבוא אליו בדרישה לפיצוי בגין המכירה ?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. לא ניתן לענות על השאלה ללא בחינת כל העובדות לאשורן במיוחד הסתירה בין הבניה בפועל על הגג ובין הטענה שהגג לא הוצמד לו.