גליה סקר

סכסוך בסיום חוזה שכירות

שלום, עד לא מזמן גרנו בבית פרטי בשכירות , גרנו שם במשך חמש שנים. הבית היה במצב לא מי יודע מה, והמצב כרגע הוא שבעלי הדירה דורשים מאיתנו לשלם להם 2600 שקל על תיקונים שהיו תקולים עוד לפני שנכנסו לדירה, בנוסף התקנו בדירה מזגן על חשבוננו ועדיין לא הלכנו לפרק אותו. השאלות שלי: 1.האם זה בסדר שביטלתי את הצ'ק בטחון שנתתי להם? 2. האם זו השגת גבול להיכנס לקחת את המזגן ששיך לי (אם אני מודיעה להם מראש)? 3. איך בית המשפט מתייחס לדברים כאלו, זו הרי מילה שלהם נגד מילה שלי? 4. האם ניתן לזמן לבית משפט עד כנגד רצונו?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. יש לפעול בהתאם להוראות ההסכם. ככל שיש מחלוקת בנוגע לאחריות שלכם בנזק ובהעדר קביעה אחרת בהסכם יש להביא מחלוקת זו לדיון משפטי בבית המשפט. במהלך הדיון ניתן לזמן עדים גם שלא בהסכמתם.