חיה

זכות החלטה על עתיד נכס כשחלקך בו הוא שני שליש

האם יש לי עדיפות לגבי החלטות הנוגעות לבית אם חלקי בו הוא שני שליש וחלק השותף האחר הוא רק שליש?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון החוק קובע כי "בעלי רוב החלקים במקרקעין המשותפים רשאים לקבוע כל דבר הנוגע לניהול הרגיל של המקרקעין ולשימוש הרגיל בהם." אולם שותף הרואה עצמו מקופח מקביעה כאמור רשאי לפנות לבית המשפט בבקשת הוראות, ובית המשפט יחליט כפי שנראה לו צודק ויעיל בנסיבות הענין. דבר החורג מניהול או משימוש רגילים טעון הסכמת כל השותפים.