דניאל

הטעיה לגבי מחיר הארנונה

שלום, בחודש אוגוסט האחרון שכרתי עם בן זוגי דירה בגבעתיים. במודעה שפרסם בעל הבית ביד 2 נכתב כי מחיר השכירות הינו 3800 ואילו הארנונה לחודשיים על סך 440 ש"ח (אין בידי הוכחה מאחר והמודעה נמחקה על ידי בעל הדירה לאחר החתימה על החוזה) כך גם נאמר לי על ידי הדיירים הקודמים. היום כאשר ניגשתי להעביר את הארנונה על שמי בעירייה הופתעתי לגלות כי מחיר הארנונה הינו 691 לחודשיים ולא כפי שנאמר לי. האם ביכולתי לעשות משהו בעניין? אחד השיקולים למעבר הדירה היה עניין הוזלת המחיר. תודה רבה על ההתייחסות, דניאל.

עו"ד מאיר ברטלר

דניאל שלום, כידוע לך, הארנונה היא מס המוטל על ידי הרשות המקומית על המחזיק למעשה בנכס, (בעל הנכס או השוכר בנכס). היה עליך לברר לפני ההשכרה את תעריפי הארנונה הנקבעים בצו הארנונה עליו מחליטה מועצת הרשות המקומית וממילא שונים מרשות לרשות. אם הנך מעוניין, אתה יכול לפנות בשאלה בנושא הארנונה, לרשות המקומית – ניתן לפנות לגזבר העירייה , למנהל הארנונה או לממונה על פניות הציבור ברשות המקומית, כדי לברר את הסכום המדויק. במידה והייתה הטעיה בתום לב של המשכיר, ייתכן ותוכל להגיע עמו לאיזושהי הבנה.