מרפסת

.

האם מרפסת שעוברת שיפוץ נחשב לבניה?

עו"ד מאיר ברטלר

מרפסת - בסעיף 4 (א) בתקנות התכנון והבנייה [חישוב שטחים ואחוזי בנייה בתוכניות ובהיתרים] תשנ"ב – 1992, נקבע כי השטח הכולל המותר לבנייה [הוא גם השטח שבגינו נגבית אגרת הבנייה] הוא השטח המקורה [שיש לו גג]. יש הבדל אם המרפסת מקורה או לא. בהנחה שהיא מקורה, נגבית אגרת הבנייה. מרפסת בלתי מקורה בחצר – , לא ייחשב כשטח בנייה.

עו"ד מאיר ברטלר

שלום רב, החישוב מנוסח בתקנות התכנון והבנייה [חישוב שטחים ואחוזי בנייה בתכניות ובהיתרים] תשנ"ב – 1992. האם המרפסת שעברה שיפוץ,מקורה או לא מקורה [ללא גג] ? בסעיף 4 (א) לתקנות נקבע כי, השטח הכולל המותר לבנייה [הוא גם השטח שבגינו נגבית אגרת הבנייה] הוא השטח המקורה [שיש לו גג]. כמו כן, בהנחה שהמרפסת לא מקורה, אם שטחה הבלתי מקורה עולה על 12 מ"ר, או עולה על עשירית מהשטח העיקרי של הדירה – אזי מה שמעל 12 מ"ר או מעל עשירית משטח הדירה יכונה "השטח העודף". השטח העודף לפי תוצאת חישובו היותר גבוהה – ייכלל בחישוב אחוזי הבנייה וגביית אגרות הבנייה.