אורן

רישום בלשכת המקרקעין

האם תהליך רישום דירה בלשכת המקרקעין הוא תהליך בירוקרטי ארוך? לאחר רכישת דירה כמה זמן עד שמקבלים את המסמכים הרלוונטיים?

עו"ד מאיר ברטלר

אורן שלום, לצורך רישום הדירה בטאבו, יש לצרף כדלקמן : אישורים מקוריים מרשות המסים על תשלום מס שבח, מס רכישה או אישורים על פטור מהם. אם מדובר בדירה שלא רשומה בפנקס הבתים המשותפים, יש להמציא אישור מקורי על תשלום מס רכוש בתוקף ליום ביצוע העסקה או ליום 31.12.1999. אישור עירייה לטאבו מקורי: מדובר באישור המופנה לרשם המקרקעין על תשלום מסי הרשות המקומית כולל היטל השבחה, בתוקף ליום הגשת התיק לטאבו. שטרי מכר מקוריים ב- 5 עותקים מודפסים ללא תיקונים ומחיקות חתומים ומאומתים. בקשה מקורית לרישום במקרקעין חתומה ומאומתת. בברכה