Einav

גירושים עם הערת אזהרה

יש לנו כנס שנרכש מקבלן, עדיין לא בוצעה פרצלציה ולכן יש רק הערת אזהרה. בגירושין הבית נשאר שלי. אני צריכה להוריד את הבעל מהטאבו- מההערת אזהרה יש טפסים ? אני צריכה להחתים את הקבלן ? יש לי מכתב מאשר מהבנק מהמשכנתא. מה תכלס אני צריכה לעשות ?

עו"ד מאיר ברטלר

עינב שלום, לשאלתך, הערת אזהרה הנה תרשומת בפנקס המקרקעין, המזהירה את כל המעוניין לערוך בנכס עסקאות, אך היא אינה זכות קניינית במקרקעין. בשל הגירושין, יש להניח שהבית רשום על שמך. אי לכך, יש לגשת לרשם המקרקעין עם הסכמה הדרושה על-פי אישור ההסכם של בית משפט, לצורך רשום הערה בדבר ביטול ההרשאה של גרושך, ולהשאיר את שמך בלבד.