לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליזי

עילה?

שלום, קניתי דירה מיד שניה, עדין יש על הדירה אחריות מקבלן. שמתי לב כי יש רעשים בדירה מדירת השכן דרך הקיר אשר לא נראים לי סבירים... האם אני יכולה לתבוע בגין רעשים אלה? את הדיירת הקודמת או את הקבלן? לא שמעתי מעולם שיש ליקוי אקוסטי, אולי באמת אין, אבל מה אם אבדוק ואכן יש? אני יודעת שבונים את הדירות החדשות פחות טוב מבעבר, לא יודעת אם זה בתקן או לא... אודה לתשובה בהקדם...

עו"ד מאיר ברטלר

​ליזי שלום, פעמים רבות, הידברות עם שכן הגורם למטרד הרעש, עשויה להביא לפתרון הבעיה. אם השכן מסרב לכל הצעת פשרה, יש אפשרות לפנות לבית המשפט או למפקח על בתים משותפים. במקרה של פנייה לבית המשפט, רצוי להגיע עם תוצאות מדידות עוצמת הרעש, במידה והוא בלתי סביר ובשעות בלתי מקובלות. ניתן למדוד את עוצמת הרעש ולקבל חוות דעת אקוסטית בעזרת מומחה אקוסטי. החוק אינו מחייב ביצוע מדידת מפלסי הרעש לצורך קביעה כי מדובר בעבירה או במטרד רעש, אולם מדידה מייעלת ומפשטת את הוכחת צידוק התביעה או הקובלנה. גם אם מפלס הרעש הנמדד אינו חורג מהמפלסים הקבועים בחוק, עדיין אין פירושו של דבר כי אין מדובר בעבירה, אך מובן מאליו כי נטל ההוכחה בבית המשפט יהיה קשה יותר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין