רונן

גרירת משכנתא

שלום רב, רציתי לדעת מדוע כשאני מבצע גרירת משכנתא הבנק דורש שאעביר למוכר מההון העצמי שלי את גובה המשכנתא +10%. מה יוצא לבנק מכך שאני מעביר למוכר את כל גובה המשכנתא ומדוע בתוספת 10%? תודה

עו"ד מאיר ברטלר

רונן שלום, הבנק דורש הלוואה כנגד נכס, כדי להבטיח את עצמו כנגד הלוואה כ"כ גדולה ולטווח כ"כ רחוק (שבו הכול יכול לקרות). לכל הלוואה צמוד נכס המשמש כביטחון (שיהיה אפשר למכור אותו במידת הצורך ולכסות באמצעותו את יתרת ההלוואה. בברכה