דורית

מתווך נדל"ן

שלום, מתווך נדל"ן פירסם מודעה ב-יד2, על נכס למכירה,במודעה נקוב סכום העסקה המבוקש. בשיחה טען המתווך שזו טעות והסכום המבוקש גבוה יותר. האם מותר לו לעשות זאת, שהרי יש אפשרות ב-יד2 לתקן ולערוך את המודעות? האם זו הטעייה של הלקוח? ואם כן, מה ניתן לעשות בעניין מתווך שכזה.? ואם רוצים לבצע עיסקה, על איזה סכום מדובר בכלל, המפורסם במודעה, או הנאמר בטלפון ?

עו"ד מאיר ברטלר

דורית שלום, לשאלתך, הפרסום ביד 2 של המתווך, מהווה הצעה בלתי חוזרת מכוח סעיף 3 (ב) חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 : "קבע המציע שהצעתו היא ללא חזרה, או שקבע מועד לקיבולה, אין הוא רשאי לחזור בו ממנה לאחר שנמסרה לניצע" – במילים אחרות, המתווך שהציע את ההצעה, אחראי להצעתו, ואם הוא לא סייג את הסכום באופן שיוכל לחזור בו ולשנותו, קרי, שההצעה היא ללא חזרה. סעיף 3 (ב) לחוק קובע שהוא לא רשאי לחזור בו, אך אם למרות זאת חזר בו, אין כל תוקף לחזרה הזו. ההצעה ממשיכה להתקיים ואם את קיבלת את ההצעה בזמן שהוקצב לה, יוצר חוזה מחייב, שכל שינוי יהווה הפרת חוזה. בברכה,