עמי

העברת זכויות

רכשתי דירה מקבלן.האיכלוס הוא במרץ 2014 .האם אני יכול למכור את הנכס{למרות שלא התקבל טופס 4} למרות שעדיין לא הושלמה הבניה???

עו"ד מאיר ברטלר

עמי שלום, בקשר לשאלתך, כל עוד הנכס לא נרשם בנסח הרישום בלשכת רישום המקרקעין – "הטאבו" – נסח טאבו, הנך מוגדר כבעל זכויות על הנכס. ישנה אפשרות למכור את הזכויות ולשם כך, עליך לבקש טופס 'אישור זכויות' מהגורם הרלוונטי, בו רשומות הזכויות(לדוגמה, מנהל מקרקעי ישראל או החברה המשכנת שמנהלת את הרישום). באופן מעשי, עליך להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום, כדי להגן על עצמך בהסכם המכר שלא יהיה פרוץ לתביעות. בברכה,