לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נועה

רכישת דירה מקבלן

אני לקראת חתימה על הסכם עם קבלן, ויש לי מס' שאלות לגבי ההסכם: 1. רשום כי הקבלן יכול להקדים את מועד מסירת הדירה בכפוף להודעה מוקדמת של 60 יום, ועלי כמובן לשלם בהתאם את יתרת התשלום. הדבר הרי יכול להיות בעייתי אם אני מחוייבת בשכירות וכו'. האם הקבלן רק מודיע לי ולא אמור לקבל אישורי גם? איך אפשר לנסח את זה אחרת? 2. רשום שאם הקבלן מאחר במסירת הדירה הדייר יהיה זכאי לפיצוי בהתאם לאמור בחוק המכר תשלג 1973. מה החוק אומר? בתכלס למה אני זכאית? וגם רשום שפרט לפיצוי זה הדייר לא יהיה זכאי לסעד/תרופה אחרים וסעיף 15 ב לחוק החוזים תשלא 1970 לא יחולו, ובכלל זה לא יהיה הקונה זכאי לפיצוי בגין דיור חלופי ו/או פיצוי אחר. מה זה אומר בתכלס? 3. רשום בחוזה לגבי ליקויים שאם ישנם ליקויים זה לא יהווה עילה לדחית קבלת הדירה או לדחיית תשלום. האם זה סעיף מקובל? הרי אם ישנם ליקוים למה שאקבל את הדירה? אחכ אני ירדוף אחריהם שיתקנו לי.... וחוץ מזה יתכנו ליקויים מהותיים שלא מאפשרים כניסה לדירה. איך אפשר להגדיר את זה כך שליקוים שמהותים כן מהווים עילה לדחיית קבלת הדירה? בהסכם נרשם "ליקויים המחייבים תיקון מיידי יתוקנו בהקדם האפשרי ובמידת הצורך לפי שיקול דעת המוכר". נראה לי אפור מידיי ולא נותן לי מענה בכלל. 4. באותו סעיף גם רשום שאפילו אם הדייר כן מקבל הדירה זה לא יגרע מזכותו לדרוש תיקון בתקופת הבדק. אני יודעת שתקופת הבדק יכולה להיות גם 7 שנים לחלק מהדברים. אני אמורה להמתין 7 שנים שיתקנו? או שאני לא מבינה את הסעיף? האם אי אפשר פשוט לבקש שהקבלן מתחייב תוך X זמן לתקן הליקויים?? 5. רשום כי תקופת הבדק והאחריות תתחיל מיום מסירת היחידה הראשונה לקונה הראשון בפרויקט. זה דבר הגיוני? הרי מדובר בקוטג'ים, ויכול להיות הפרש גדול בין הדיירים. למה שהבדק שלי יתחיל כשמישהו אחר נכנס לדירה שלו? 6. בד"כ כשקבלן מאחר במסירת דירה- האם התשלום האחרון הוא ע"פ המסירה בפועל או ע"פ המסירה המקורית? ואם הוא ע"פ המסירה בפועל- האם הוא גם צמוד למדד וכולל ריבית פיגורים? הרי זו לא אשמתי שהקבלן איחר, מדוע אני גם צריכה לשאת בעלויות הללו? מה וקרה בד"כ?? תודה כותרת: * (עד 50 תווים!)

עו"ד מאיר ברטלר

נועה שלום, ההסכם החתום הנו המסמך הקובע ולכן לדוגמה, רשאי הקבלן להקדים את מועד המסירה, בהתראה של 60 יום, מותר הדבר. עליך לפנות לעו"ד שייצג אתכם בעת עריכת ההסכם כיוון שמדובר במונחים משפטיים בעלי משמעויות של זכויות וחובות משפטיות החלות על 2 הצדדים להסכם. לכן, מומלץ להסתייע בייעוץ משפטי של עו"ד המתמחה בתום. בברכה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מקרקעין