דניאלה

העברה במתנה - תשלום מס אפסי בינואר 2014?

קיבלתי 25% מדירה בירושה מהאמא. (הייתה בעלת דירה נוספת במותה) קיבלתי את היתרה- 75% במתנה מהאבא לפני כחצי שנה. אני חייבת למכור את הדירה. האם אפשר למכור את הדירה בינואר 2014 ולשלם מס מינימלי (כי מאפסים את המס שבח)? או שעדיין אני צריכה לחכות עד שתקופה העברת המתנה תעבור (4 שנים)?

עו"ד מאיר ברטלר

דניאלה שלום, החוק החדש, שייכנס לתוקף בינואר 2014, מיטיב עם בעל דירה יחידה. רק בעל דירה יחידה יוכל לקבל פטור ממס שבח בעת מכירת הדירה. מנגד, בעל יותר מדירה אחת יוכל ליהנות מחישוב מס שבח מקל ביחס לשתי דירות בלבד, וזאת בתקופת המעבר שנקבעה בחוק ל–2014–2017.סעיף 49ו(ג)לחוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה)מגדיר מהי דירת מתנה ומדגיש כי גם תשלום עבור הדירה על ידי אחר מהווה מתן דירה במתנה. ברפורמה שבתיקון 76 מיום 1.8.2013 שונו תנאי הצינון: אם מקבל המתנה לא התגורר בדירה, תקופת הצינון היא 4 שנים. אם מקבל המתנה עמד בתקופת הצינון, כאמור, יהיה זכאי לפטור ממס שבח, בתנאי שיעמוד בשאר תנאי החוק (דירה יחידה וכו'). יש לפנות לייעוץ משפטי לשם הסדר המתנה, בברכה,