מני

גג משותף

שלום המקרה הוא בבניין מגורים מדורג, כשהגג רכוש משותף. במשך השנים רוב השכנים בנו תוספת לדירתם באמצעות פריצה וחפירה או תחת הדירה או לצד הדירה. לשכנים בקומה העליונה לא היתה אפשרות כזו, כעת הם מבקשים לבנות על הגג המשותף. 1. האם העובדה ששאר השכנים בנו גם הם בשטח משותף מונע מהם זכויות ממוניות על הגג או שיש הבדל בין מה שהם בנו ע"י פריצה לחלל שלא היה קודם לכן, לבין בניה על הגג המשותף ? 2. אם וכאשר השכן בקומה העליונה יבנה על הגג המשותף, מה דינו של הגג החדש ? האם זה שייך לשכן או שזה נהפך לרכוש משותף במקום הגג הקודם ? 3. חתימת (75 אחוז מהשכנים) לשכן על בקשה להיתר בניה לעיריה, יש בזה מן הוויתור על זכויותיהם (באם ישנם) בגג המשותף ? תודה רבה

עו"ד מאיר ברטלר

מני שלום, שטח המוגדר כשטח ציבורי בבניין משותף, היינו שייך לכלל הדיירים בבניין באופן שווה. סעיף 71 ב'(א) לחוק המקרקעין קובע, כי לצורך הרחבת דירה בבניין משותף, יש צורך בקבלת הסכמתם של 75% מדיירי הבניין כאשר 2/3 מהרכוש המשותף מוצמד לדירותיהם. השתלטות הנה כשאחד השכנים בוחר לעשות במקרקעין שימוש עצמי, בלעדי, תוך כדי הדרת זכויותיהם של שאר הדיירים כאילו לא היו. סעיף 72 (ב) לחוק המקרקעין, משאיר את הבחירה בידי דיירי הבניין האם לפנות למפקח על הבתים המשותפים או לבית המשפט המוסמך לצורך קבלת סעד אופרטיבי כנגד משיג הגבול שלא כדין (המשתלט). בברכה,